We are amazing wine

Med kärlek till vinet

Vin är inte bara en dryck, det är en konstform. Vi väljer främst drycker från enmansföretag, småskaliga bönder som själva arbetar med skörden, där vi har känt på myllan. Personliga reflektioner hos producenten, det är nyckeln till utveckling och då som äkta kvalitet uppnås. Det är först när vi verkligen tror på produkten som vi handplockar vinet till Hotel Fratellis vinlistor. Att låsa sig vid en enda druva, ett specifikt land eller en standardiserad produktionsmetod skulle vara att förlora det unika i varje årgång. Nästa gång du tar en klunk från en flaska producerad av en småskalig bonde, smaka inte bara på vinet utan lyssna också på historien bakom det. I dessa flaskor finns mer än bara vin, det finns en berättelse om jorden, väderleken och människorna som gör varje glas till en upplevelse utöver det vanliga.

historien bakom

Vingårdar

I den värld där vinodling blir alltmer standardiserad sticker småskaliga bönder ut från mängden. Deras kärlek till vinproduktion skapar unika smakupplevelser som berättar en historia bakom varje flaska. För dessa entusiaster är vin inte bara en dryck, det är en konstform och ett uttryck för terroir. Att prata om ett sådant vin handlar inte bara om att nämna druvsort eller ursprungsland, det handlar om att fördjupa sig i historien om varje åker och varje vinstock. Vi behöver förstå hur väderförhållanden och vindriktningar formar varje druva och ger vinet dess unika karaktär och de är medvetna om att varje skörd är unik. Deras arbete är en konstant dans med naturen, där de anpassar sig till årstiderna och tar tillvara på varje enskild väderförändring. Det är den nära kopplingen till naturen som gör deras viner så speciella och intressanta. Det kan innebära små variationer, men det är just det som gör varje flaska till en unik resa genom tid och plats.

med kärlek till vinet

Vicino

Vår vinlista består av ca 500 flaskor. Vinet ska vara tydligt, terroiren ska kännas igenom. Vi vill ha något för alla, oavsett tidigare erfarenheter av vin. Vissa viner har vi på glas, en liten elegant lista med utvalda produkter men vår styrka finns bland flaskorna. Allt från enklare prisvärda viner till riktiga värsting viner som är svåra att få tag p för att kunna erbjuda precis vad du som gäst vill ha. Vin utvecklas konstant, så vill även vi göra.

LÄttsamt, här och nu

ISOLA

Med en stor glaslista som vi låter leva sitt eget liv låter vi vår nyfikenhet ta överhanden. Snygga etiketter på vackra flaskor. Vi jobbar med mindre vinbönder och unga vinmakare som har nära till odlingen, naturligt och självklart. Begrepp som ekologiskt finns inte för dem, de arbetar naturligt, det finns inget annat. Känn dig välkommen och våga prova något nytt.